Naslovna » BG svaštara » Književnost » Čarobna knjiga: Džeremi Klarkson – Znam da imate dušu
Čarobna knjiga: Džeremi Klarkson - Znam da imate dušu

Čarobna knjiga: Džeremi Klarkson – Znam da imate dušu

Izdavačka kuća „Čarobna knjiga“ objavila je knjigu „Znam da imate dušu“ koju je napisao čuveni Džeremi Klarkson.

Sasvim je očigledno da Džeremi Klarkson voli moćne mašine. Ali, njega ne nadahnjuje tek bilo koja gomila šrafova, zupčanika ili kurbli. Naime, nije ga mrzelo da pročešlja zemlju uzduž i popreko, zaroni u okeane i vine se visoko među oblake u potrazi za mašinama koje poseduju ni manje ni više nego dušu.

Tragajući za tim nečim posebnim, spoznao je i koješta drugo: našao je najbezbednije mesto gde se treba pritajiti u slučaju nuklearnog rata. Shvatio je ko bi pobedio u tuči između Supermena, Džejmsa Bonda i Terminatora, shvatio je ko je za njega najgluplja osoba na svetu, kako da Žana Kloda van Dama pojede lav…

U knjizi „Znam da imate dušu“, Klarkson nam pripoveda o genijima, pronalazačima, ali i ludacima koji su mašinama udahnuli život. Brunelov SS Velika Britanija, veličanstven špijunski avion Blekbird, žalostan ali zanosan Graf cepelin i Han Solov Milenijumski soko osmislili su i napravili ljudi koji su gajili emocije prema ovim spravama. A nama ne preostaje ništa drugo do da ih i sami prigrlimo i zavolimo.

Džeremi Klarkson je engleski novinar, pisac i voditelj, najpoznatiji po jednom od najgledanijih Bi-Bi-Si-jevih šou-programa Top Gear. Piše nedeljne kolumne za britanske listove „The Sunday Times“ i „Sun“. Poznat je po oštrom jeziku kojim se ne libi da napadne i izvrgne ruglu političare, javne ličnosti, organizacije, ali i svetske trendove. (danubeogradu.rs)

Pročitajte prikaze drugih izdanja “Čarobne knjige”…

Lisa Đenova – I dalje Alis
Džeremi Klarkson – Svet po Klarksonu 2
Živojin Ivković – Pustinja

loading...