Društvo ljubitelja i starosedelaca „Savamala“ organizovaće „Dan otvorene kuhinje Savamale“ u sredu, 20. februara od 19.00 do 22.00, ispred prostorija tog društva u Ulici Svetozara Radića 3a. Toga dana na meniju će se naći pasulj, kupus i riblja čorba, kao i kuvano vino i kuvana rakija.
Društvo ljubitelja i starosedelaca „Savamale“ poziva sve zainteresovane da dođu i da se upoznaju sa njihovim aktivnostima. Inače, samo Društvo osnovano je u junu prošle godine sa idejom da oživi i unapredi najstariji deo Beograda.
Njihov cilj je da kroz razne manifestacije, okupe starosedeoce i ljubitelje Savamale i da svi zajedno promene situaciju u koju se ovaj deo Beograda našao. Društvo trenutno broji 673 člana.
– Od osnivanja do sad Društvo je bilo veoma aktivno, a izdvojili bismo izložbu fotografija na otvorenom „Savamala – Nekad i sad“ koja je održana 28. januara gde se muziku i kuvano vino okupio zavidan broj ljudi – kažu u Društvu. (Blic)