Naslovna » Izlasci » Izložbe » Do 14. aprila otvorena je izložba „Razotkrivanje tela“
Razotkrivanje tela (Bodies Revealed)

Do 14. aprila otvorena je izložba „Razotkrivanje tela“

Do 14. aprila, na Beogradskom sajmu (Bulevar vojvode Mišića 14) biće otvorena izložba „Razotkrivanje tela“ (Bodies Revealed).

Naša tela, kompleksnija su i čudesnija od svih kompjutera i modernih tehničkih spravica koje danas koristimo. Ipak, mnogi nemaju predstavu o tome šta se nalazi ispod naše kože – na koji način naša tela funkcionišu, šta im je potrebno da prežive, šta je to što ih uništava, a šta ih oživljava… Proučavanje ljudske anatomije dovelo je autore do organizovanje ove (šokantne) izložbe.

Ovo je pravi vizelni udžbenik ljudskog organizma, a svi eksponati tretirani su dostojanstveno i u skladu sa dubokim poštovanjem koje s punim pravom zaslužuju.

Izložba je podeljena u devet različitih segmenata (skeletni sistem, mišićni, nervni, sistem za varenje, respiratorni, cirkulatorni, reproduktivni, urinarni i integumentarni sistem, koga čine koža, znojne žlezde, kosa i nokti). Još nije kasno da vidite celo ljudsko telo u položaju igrača golfa ili da saznate da skelet drži telo uspravno a da mišići prave pokrete. Saznaćete i da toraks drži pluća, a abdomen dijafragmu, jetru, pankreas; da je mozak okružen najboljom zaštitnom membranom u telu…

Cene karata su 950 dinara za odrasle, 750 za studente kao i 450 dinara za decu. Omogućena je i kupovina porodičnog paketa koji podrazumeva dve karte za odrasle i dve za decu po ceni od 2.350 dinara. Fotografisanje u hali 3 je zabranjeno. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.