Naslovna » Izlasci » Festivali » Guitar Art festival 2013: The Beatles On

Guitar Art festival 2013: The Beatles On

Ovogodišnji Guitar Art festival (GAF) biće održan od 12. do 17. marta pod sloganom „Modularnost“, u Domu sindikata, Sava centru, Kolarcu i u atrijumu Narodnog muzeja. Manifestacija pod nazivom „The Beatles On“ biće sastavni deo programa ovogodišnjeg Guitar Art festivala.

Publika će imati priliku da učestvuje u obeležavanju 50 godina od izlaska prvog albuma grupe „The Beatles“ kroz izložbu, filmske projekcije, tribine i veliki koncert 12. marta u Domu sindikata čime će festival biti i svečano otvoren.

Koncert će biti obeležavanje poluvekovne tradicije koju Bitlsi imaju u Srbiji, pre svih, zahvaljujući košarkaškom asu Radivoju Koraću koji je prvi doneo njihov debi album na Radio Beograd i predvideo im tad zlatnu budućnost. Voditelji programa biće poznata glumica Ana Sofrenović i verovatno jedan od najvećih poznavalaca Bitlsa, muzičar Dejan Cukić.

Ceo događaj će se sastojati iz tri muzičke celine bez pauze, a najveće pesme popularne četvorke iz Liverpula u različitim aranžmanima izvodiće poznati muzičari sa ovih prostora. Među njima su i Aleksandra Kovač koja će nastupiti sa horom Beogradski glas, Dado Topić, Neno Belan, Vlatko Stefanovski, Bisera Veletanlić, Vasil Hadžimanov, Kiki Lesendrić i drugi.

Posebnu obradu najlepših melodija Bitlsa spremaju Kornelije Bata Kovač sa bendom, te grčki gitarista Kostas Kociolis koji će snage udružiti sa priznatim gudačkim orkestrom „Dušan Skovran“. Kako bi koncert imao i svu snagu nekih numera, u finalnom delu večeri neke od najvećih „himni“ zajedno izvešće svi učesnici, kao i publika u velikoj dvorani Doma sindikata, centralnom koncertnom mestu šezdesetih.

POGLEDAJTE PROGRAM GUITAR ART FESTIVALA »»»

Originalni duh Bitlmanije iz crno-belih filmova o najpopularnijoj grupi svih vremena, na samom početku večeri, publici predstaviće beogradska „tribute“ grupa „The Bestbeat“ koja će u autentičnim kostimima izvesti polučasovni kolaž pesama sa ranih albuma, uključujući tu i prvenac „Please, Please Me“ objavljen pre pola veka, u martu 1963. godine. Kako bi se i posle koncerta zadržali u šezdesetim godinama prošlog veka, u holu Doma sindikata posle koncerta za publiku biće priređena i dodatna zabava, ili preciznije rečeno, prava „igranka“, sa originalnom domaćom i stranom pop i rok muzikom te neponovljive decenije.

Ulaznice za veliki koncertni događaj i celovečernju zabavu posvećenu 50-godišnjici Bitlsa, prodaju se u ograničenom broju po cenama od 1.700, 2.300 i 2.800 dinara, na blagajni Doma sindikata, prizemlju šoping centra Ušće, te u celoj mreži Eventima i Tiketlajna. Sve rezervacije ulaznica i loža mogu se izvršiti pozivom na broj direkcije festivala 011/220-62-44 i na mejl office@gaf.rs. (danubeogradu.rs)

PROČITAJTE I… Guitar Art festival 2013: Concha Buika