Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Kekko Fornarelli Trio u Studiju 6 Radio Beograda

Kekko Fornarelli Trio u Studiju 6 Radio Beograda

U Studiju 6 Radio Beograda, u utorak, 26. februara od 21.00, nastupiće Kekko Fornarelli. Ovim nastupom započinje nova koncertna sezona u legendarnom prostoru, gde će svakog meseca biti održan po jedan koncert, uz prisustvo publike.

Koncert će direktno prenositi Treći program Radio Beograda i RTS Digital.

Jazz pijanista Kekko Fornarelli, iako je za mnoge novo ime na i bogatoj, italijanskoj, jazz sceni, već nekoliko godina unazad skreće pažnju na sebe svojom originalnom muzikom, bogatim harmonskim strukturama, inspiracijom postupcima moderne muzike i neoklasicizma, uz nezabilazan upliv južnoitalijanskog muzičkog temperamenta.

Kekko Fornarelli će u Beogradu nastupiti sa svojim trijom, koji čine kontrabasista Giorgio Vendola i bubnjar Dario Congedo. Muzičari će
predstaviti svoji novi album „Room of Mirrors“, koji je prošle godine objavio „Auand Records“.

Poznati italijanski jazz trubač Paolo Fresu za Fornarellija je nedavno rekao: „Dokle god budu postojali tako otvoreni muzičari, kakav je Kekko Fornarelli, jazz će biti muzika sveta. Njegova muzika je melodijski bogata i podseća na neke forme modernog jazza, ali aranžirana na njemu svojstven način, koji ga čini jednim od najzanimljivijih mladih pijanista današnjice“.

Dolazak Kekko Fornarelli trija u Beograd (i dan pre toga u Niš, gde će trio nastupiti u Sali Simfonijskog orkestra) omogućili su Italijanski
Institut za Kulturu u Beogradu i organizacija „Puglia Sounds“, koja pomaže gostovanja umetnika iz Italijanske regije Pulja širom sveta, u saradnji sa Asocijacijom „Ring Ring“ i Trećim programom Radio Beograda. (danubeogradu.rs)

loading...