Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Koncert Ansambla Studio 6, 26. februara

Koncert Ansambla Studio 6, 26. februara

U Velikoj sali SKC-a, 26. februar od 20.00, biće održan koncert Ansambla Studio 6.

Koncert „Kiseonik“ biće sastavljen od nove muzike domaćih autora. Za ovaj nastup ansambl je poručio kompozicije od kompozitorki Branke Popović („Lines And Circles“, za kvartet) i Tamare Basarić („Superionic Water“, za trubu solo i ansambl). Srpsku premijeru će takođe imati novo delo Jasne Veličković (Kiseonik) koji je premijerno izveden na holandskom festival Gaudeamus 2012.

Kiseonik je adaptiran specijalno za ansambl Studio 6, a kompozitorka je (koja će i sama učestvati u izvođenju) uključila improvizacione elemente svojstvene repertoarskom tendencijama ovog sastava. Kompozicija novosadskog autora Stevana Kovača Tikmajera „Out Of The Settled World“ premijerno se izvodi u novoj verziji za obou i harfu, koju je kompozitor posvetio muzičarima ansambla Studio 6.

Program zaokružuje ‘stari majstor’ jugoslovenske moderne Erne Kiraly, sa komadom za otvoreni sastav, Sonet 114. partitura soneta je ništa više nego tekst Mikelanđelovog soneta br. 114. Muzičari će pod svetlošću sveća izvest improvizaciju struktuiranu prema traci koju je prethodno pripremio kompozitor Stevan Kovač Tikmajer.

Ansambl Studio 6 okuplja muzičare iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca, sa bogatim međunarodnim iskustvom na polju klasične, savremene i impovizovane muzike. Umetnički kredo ansambla je negovanje i istraživanje dijaloga između slušanja, izvođenja i stvaranja u muzici danas. U izvođenju navedenih dela će učestvati: Karolina Beter, blok flauta, Borislav Čičovački, oboa, Nenad Marković, truba, Milana Zarić, harfa, Vladimir Blagojević, harmonika, Milena Pavlović, klavir i Jasna Veličković, klavijatura-elektronika.

Ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.