Naslovna » Izlasci » Pozorište » „Labudovo jezero na ledu“ u Kombank areni, 23. februara 2013.

„Labudovo jezero na ledu“ u Kombank areni, 23. februara 2013.

Nagrađivana produkcija na ledu „Imperial Ice Stars“ sa predstavom „Labudovo jezero na ledu“ gostovaće u Kombank areni, 23. februara 2013. godine.

Ulaznice koštaju 1.500, 1.800, 2.100, 2.200 i 2.500 dinara i mogu se nabaviti na svim ovlašćenim prodajnim mestima KS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arena, Bilet centar Beograd, Dom omladine i Ušće šoping centar. On line prodaja i rezervacija ulaznica preko sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs.

„Imperial Ice Stars“ je jedinstvena produkcija koja je reputaciju izgradila proširivanjem granica u žanru plesa na ledu svojim klizačkim veštinama, kreativnim i moćnim pripovedanjem, raskošnim scenografijama i kostimima kao i specijalnim efektima koji uključuju letenje, razne vizuelne projekcije, sneg, vatru i kišu.

Izvođački ansambl čine 25 klizača, među kojima je šest bračnih parova. Svetski, evropski i nacionalni šampioni u klizanju koji zajedno imaju više od 250 medalja sa takmičenja, doneli su ples na ledu na novi nivo sa svojim smelim okretima i koreografijama od kojih su neke tako složene da još nisu dobile naziv. Produkcija je osnovana 2004. godine i do sada je njihovo izvođenje videlo više od četiri miliona ljudi širom sveta. Posle svakog nastupa, kritičari su ih nagrađivali sa pet zvezda dok ih je publika ispraćala sa ovacijama u najprestižnijim dvoranama na svetu kao što su Royal Albert Hall u Londonu, Esplanade Theatre u Singapuru, Place des Arts u Montrealu i mnoge druge.

Predstava na ledu „Labudovo jezero“ premijerno je postavljena 2006. godine. Prva turneja obuhvatala je 15 zemalja na svih pet kontinenata a predstavu je videlo više od milion i po ljudi. Ovo je prva predstava na ledu koja je osvojila pozorišnu nagradu „The Manchester Evening News – Best Special Entertaiment“. Pored predstave „Labudovo jezero na ledu“, „Imperial Ice Stars“ izvodio je i predstave na ledu „Uspavana lepotica“, „Krcko Oraščić“ i „Pepeljuga“.

Muziku Petra Iliča Čajkovskog snimio je „Moscow State Cinematic Orchestra“ u postavci sa 72 članova. Balet na ledu se izvodi isključivo uz snimljenu muziku jer ako bi se izvodila uživo, čak i najmanja promena tempa može da dovede od ispadanja klizača iz koraka što pri brzini kojom klizaju, može imati loše posledice.

Zbog složenosti izrade leda i scene, istovremeno će se raditi na postavkama u Beogradu i Novom Sadu. Prvo se postavlja bina a zatim na nju nanosi četiri tone već formiranog leda u kockicama. Na stvaranju ledene ploče radiće oko 30 osoba.

Dan kasnije, 24. februara, predstava će biti održana i u novosadskom Spensu. (danubeogradu.rs)