Naslovna » BG servis » Nastavljeni radovi na Zemunskom keju

Nastavljeni radovi na Zemunskom keju

Javno vodoprivredno preduzeće „Beogradvode“ nastavilo je akciju vađenja mulja na priobalju Dunava, u dužini od 350 metara na Zemunskom keju.

Radovi su deo uređivanja Zemunskog keja, na potezu nizvodno od restorana „Venecija“, na osnovu ugovora sa Upravom za vode grada Beograda, čime se sa novih deset miliona dinara nastavlja investicija vredna 300 miliona dinara, koliko je u protekle dve godine uloženo u ovo omiljeno šetalište Beograđana.

– Izmuljenje priobalja Zemunskog keja predstavlja početnu fazu nastavka uređenja još 350 metara šetališta i sastavni je deo pripreme za izradu nožice obaloutvrde i njene kompletne rekonstrukcije. Radovi se izvode plovnim bagerom, a od početka akcije izvađeno je deset hiljada kubika mulja na ovom potezu, od ukupno 15 hiljada, koliko je planirano do kraja radova – rekao je Vladimir Batalović, tehnički direktor „Beogradvoda“.

Zahvaljujući velikoj rekonstrukciji, Zemunski kej je danas na koti odbrane od stogodišnjih voda. Više od 20 hiljada kubika kamena i 15 hiljada kubika tucanika krasi 450 metara dugo šetalište, koje je i važan deo turističke ponude glavnog grada. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.