Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Neno Belan & Fiumens predstavljaju novi projekat u Beogradu

Neno Belan & Fiumens predstavljaju novi projekat u Beogradu

Novi projekat o ljubavnom i seksualnom vaspitanju Neno Belan & Fiumens predstavljaju uz pratnju akustičnih instrumenata.

Tročasovna predstava/manifestacija/koncert sastoji se od njihovih najpopularnijih pesama, od „Dugog toplog ljeta“ do pesama sa poslednjeg izdanja.

Miljenici svih generacija, Neno Belan i Fiumensi potvrdili su status koncertne atrakcije, pa su za ovu godinu posebno pripremili unplugged koncerte.

Neno Belan kao frontmen popularnog sastava Đavoli, u kratkom roku je postigao veliki uspeh na području bivše Jugoslavije i ostavio pregršt hitova iza sebe, kao što su: „Pričaj mi o ljubavi“, „Stojin na kantunu“, „Bambina“, „Dani ljubavi“, „Ja volim je“, „Ostani uz mene“, „Dugo toplo ljeto“ i mnoge druge. Posle raspada sastava 1991. godine nastavlja sa uspešnom solo karijerom i održava kvalitetan stvaralački kontinuitet. Devedesetih godina objavljuje niz uspešnih pesama. Neke od njih su „Sunčan dan“, „Vino noći“, „Rock galama“, „Dotakni me usnama“, „Ponoćna zvona“ i „Ivona“.

Danas je solo izvođač uz prateće Fiumense. Njegov stil muzike je pod direktnim uticajem grupa The Beatles i The Beach Boys, rock’n’rolla 1950-ih i 1960-ih godina, kao i dalmatinskih etno melodija i italijanskog belcanta, odnosno kancone. Poslednji u nizu hitova su „Galeb“, „Kad plima se diže“, „Rijeka snova“, „Divojka sa juga“ i „Srce od leda“. Neno Belan & Fiumens redovno održavaju koncerte širom bivše Jugoslavije.

Beogradska publika može da ih očekuje krajem aprila u Sava centru. (danubeogradu.rs)