Naslovna » Izlasci » Film » „Poslednja bitka“ u beogradskim bioskopima
Poslednja bitka (The Last Stand)

„Poslednja bitka“ u beogradskim bioskopima

„Poslednja bitka“ (The Last Stand), novi akcioni film Arnolda Švarcenegera, prikazivaće se od danas u beogradskim bioskopima.

Posle neuspele akcije u borbi protiv narkotika i gubitka partnera, Rej Ovens (Schwarzenegger), skrhan tugom i osećajem krivice, napušta svoje policijsko odeljenje u Los Anđelesu i postaje šerif u pospanom gradiću Somerton Džankšn na američkoj granici s Meksikom. Mir mestašca bez zločina naglo narušava smeli i krvavi beg najtraženijeg i najopasnijeg narko-bosa Gabriejla Korteza (Eduardo Norijega) tokom transfera zatvorenika u organizaciji FBI.

Kortez uz pomoć krvoločne grupe plaćenika, koju vodi brutalni Barel (Piter Stormer) beži s taocem prema granici u modifikovanoj korveti ZR1 koja dostiže brzinu do 400 km/h. Kortezov put vodi ga pravo kroz Somerton Džankšn, poslednjoj šansi američkih snaga zakona i agenta Džona Banistera (Forest Vitaker) da ga uhvate pre nego što nasilni begunac zauvek izmakne van njihovog domašaja. Ovens, koji se u početku dvoumi da li treba da se umeša i koga potcenjuju i otpisuju jer smatraju kako njegove male policijske snage nisu dorasle zadatku, na kraju uspeva da ujedini tim i preuzme stvar u svoje ruke, pripremajući teren za klasično suočavanje pozitivaca i negativaca. (danubeogradu.rs)