Naslovna » Izlasci » Film » Premijera filma „Oz veliki i moćni“, 2. marta u bioskopu „Cineplexx“
Oz veliki i moćni

Premijera filma „Oz veliki i moćni“, 2. marta u bioskopu „Cineplexx“

U subotu, 2. marta od 17.00 u bioskopu „Cineplexx“ (Delta City), biće organizovana premijera filma „Oz veliki i moćni“ (Oz: The Great And Powerful). U bioskopima – od 7. marta.

Diznijeva fantastična avantura u režiji Sema Raimija priča je o poreklu dobro poznatog lika – Čarobnjaka iz Oza, koga je stvorio L. Frenk Baum. Kad Oskar Digs (Džejms Franko), sitni cirkuski mađioničar sumnjivog morala, bude bačen iz prašnjavog Kanzasa u živopisnu zemlju Oz, misliće da je dobio premiju – slava i bogatstvo su mu na dohvat ruke – sve dok ne upozna tri veštice, Teodoru (Mila Kunis), Evanoru (Rejčel Vajs) i Glindu (Mišel Vilijams), koje nisu ubeđene da je baš on taj veliki čarobnjak koga su svi očekivali.

Kada nevoljno bude uvučen u probleme koji muče zemlju Oz i njene stanovnike, Oskar će morati da otkrije ko je dobar, a ko zao pre nego što bude prekasno. Uz pomoć magičnih veština, iluzije i promućurnosti, pa čak i malo čarobnjaštva, Oskar će se pretvoriti ne samo u velikog i moćnog čarobnjaka iz Oza već i u bolju osobu. (danubeogradu.rs)