Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijerna obnova opere „Čarobna frula“

Premijerna obnova opere „Čarobna frula“

U nedelju, 24. februara od 19.30, u Operi i teatru Madlenianum (Glavna 32, Zemun) biće izvedena premijerna obnova „Čarobna frula“.

Skraćena verzija opere V. A. Mocarta namenjena je mladima i svima koji se osećaju mladima, a posebno uzrastu od trećeg razreda osnovne škole i početnicima u gledanju i slušanju opere.

Žellja je da se najmlađoj publici, školskoj i predškolskoj deci, ponudi program koji bi im otvorio vrata opere i operske kuće i omogućio prvi korak i susret da, u društvu nastavnika i roditelja, prvi put gledaju i slušaju veliku i pravu muzičku predstavu. Zbog toga je opera „Čarobna frula“, skraćena na oko sat vremena, sastavljena od najvažnijih numera i delova. Mocartova opera rađena je isključivo sa mladim autorima i pevačima, od kojih je većina prvi put na sceni. Ipak, opera je namenjena svim generacijama.

U planu su gostovanja po svim mestima u Srbiji, pa je obnova urađena samo sa nekoliko instrumenata.

Inscenaciju i režiju uradila je Ana Radivojević Zdravković, dramaturg i asistent reditelja je Tadija Miletić, a učestvuju Aleksandra Jovanović, Sava Vemić, Jasmina Stojković, Tibor Heveši, Sreten Manojlović, Branislava Podru i drugi. (danubeogradu.rs)

loading...