Naslovna » Izlasci » Sport » Prepiska o organizaciji Beogradskog maratona

Prepiska o organizaciji Beogradskog maratona

Nastavlja se prepiska preko medija između „Beogradskog maratona d.o.o.“ i gradskih službi. Ovoga puta prenosimo saopštenje dosadašnjeg organizatora…

„Beogradski maraton d.o.o, jedini i isključivi vlasnik idejnog projekta ‘Beogradski maraton’ i vlasnik prava na organizaciju 26. Beogradskog maratona, koji se održava 21. aprila, izražava zadovoljstvo izuzetno velikim odzivom takmičara koji se prijavljuju na zvaničnoj stranici manifestacije: www.bgdmarathon.org i činjenicom da su se do sada prijavili takmičari iz 22 zemlje sa svih kontinenata.

U organizaciji tesno sarađujemo sa Svetskom atletskom federacijom (IAAF) i Međunarodnim udruženjem maratona i uličnih trka (AIMS) kod kojih je Beogradski maraton d.o.o. registrovao manifestaciju Beogradski maraton i imamo punu podršku od njih za organizaciju 26. Beogradskog maratona.

U proteklih 20 godina Beogradski maraton d.o.o. je kroz svoju manifestaciju ‘Beogradski maraton’ doneo gradu pozitivnu promociju u svetu u vrednosti od 50 miliona EUR. Prema istraživanju referentne agencije McCann-Erickson, samo 2009. godine, komercijalna i PR vrednost objava sa ‘Beogradskog maratona’ (u periodu od samo jednog meseca – april) iznosile su 1.8 miliona EUR na nacionalnom nivou. U humanitarne svrhe na ‘Beogradskom maratonu’ u proteklih 20 godina prikupljeno je više miliona EUR.

Na konferenciji za medije koja je održana 12. feruara u prostorijama Skupštine grada Beograda, Aca Kovačević – gradski sekretar za sport i omladinu i Jovan Šurbatović – predsednik Atletskog saveza Beograda, potvrdili su svoju nameru da na bespravan način preuzmu organizaciju ‘Beogradskog maratona’, zaštićenog autorskog dela kojim isključivo raspolaže Beogradski maraton d.o.o. i počinili krivična dela za koje je zakonom zaprećena kazna zatvorom u trajanju od 3 do 8 godina.

Navedena lica su na konferenciji za medije iznela čitav niz neistina u vezi sa poslovanjem preduzeća, a sa ciljem da nanesu štetu manifestaciji ‘Beogradski maraton’ i njenom vlasniku, preduzeću Beogradski maraton d.o.o.

Beogradski maraton d.o.o. nastavlja organizaciju svoje manifestacije – 26. Beogradski maraton, najznačajnije tradicionalne sportske manifestacije u našoj zemlji i izražava uverenje da će kao i do sada, uspešno sarađivati sa Gradom Beogradom i gradskim službama koje su uvek pružale kvalitetnu logističku podršku tehničkoj organizaciji samog događaja i da ćemo ubrzo potpisati odgovarajući ugovor o saradnji.“ (danubeogradu.rs)