Naslovna » Izlasci » Sport » Pripreme za 26. Beogradski maraton

Pripreme za 26. Beogradski maraton

Iznad svih očekivanja organizatora, pripreme za 26. Beogradski maraton napreduju veoma dobro.

Interesovanje domaćih i inostranih učesnika oborilo je sve dosadašnje rekorde i za čak 40 % je veće nego u isto vreme u prethodnoj godini. Ovo je posebno značajna činjenica s obzirom da je za ovaj najznačajniji i najmasovniji međunarodni sportski događaj u našoj zemlji prethodna godina bila jubilarna, dvadeset peta i da je te godine oboren dotadašnji rekord u broju prijavljenih učesnika u polumaratonu i maratonu. Prijavljivanje za 26. Beogradski maraton i dalje traje na bgdmarathon.org

Do danas su prisustvo na 26. Beogradskom maratonu potvrdili učesnici polumaratona i maratona iz čak 25 zemalja sveta. Prošle godine u ovo vreme broj zemalja učesnica je bio 16. Po prvi put prisutni su učesnici iz Južne Koreje, Južnoafričke Republike, Urugvaja, Brazila i Irske, bez obzira na činjenicu da svi učesnici iz inostranstva sami snose troškove svog putovanja i višednevnog boravka u Beogradu.

Saradnja Beogradskog maratona sa humanitarnim organizacijama se nastavlja. Partner „Beogradskog maratona d.o.o.“ na prošlogodišnjem maratonu – BELhospice – već ima prijavljenih 112 zainteresovanih trkača koji će učestvovati u trkama na 5 km, polumaratonu ili maratonu. BELhospice je humanitarna organizacija koja potpuno besplatno brine o osobama obolelim od raka u poslednjim danima njihovog života. Prijavljivanje onih koji svojim trčanjem preko BELhospice žele nekome da pomognu, traje do 12. aprila na belhospice.org. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.