Naslovna » BG špijun » Region » Robbie Williams u Zagrebu, 13. avgusta

Robbie Williams u Zagrebu, 13. avgusta

Britanska zvezda Robbie Williams u okviru svoje evropske turneje „Take The Crown“ održaće koncert u Zagrebu, 13. avgusta na stadionu Maksimir.

Redovna prodaja ulaznica počinje u petak, 28. februara, na svim prodajnim mestima sistema Eventim a cene će se kretati od 34 evra do 160 evra.

Cela turneja Robija Vilijamsa koncipirana je za stadione a u nedostatku adekvatnog u Beogradu koji može da primi zahtevnu produkciju, jedini koncert u regionu održaće se u Zagrebu. Robbie Williams započinje turneju 19. juna na gradskom stadionu u Manchesteru (Manchester City Stadium).

Robbie Williams je britanski muzičar i pevač. Rođen je 13. februara 1974. godine u gradiću Stoke-on Trent. Bio je član popularnog boy benda Take That, ali najveću popularnost postigao je kao solo izvođač. Posle nekoliko ranih tinejdžerskih godina u Take That, usledila je Robbijeva samostalna karijera s velikim dostignućima, obaranjima rekorda kao i turnejama i koncertima koji su mu osigurali reputaciju izvođača s najboljim live nastupima i velikim tiražima albuma: Life Thru A Lens (1997), I’ve Been Expecting You (1998), Sing When You’re Winning (2000), Swing When You’re Winning (2001), Escapology (2002), Intensive Care (2005), Rudebox (2006) i Reality Killed The Video Star (2009). Posle vrlo uspešnih samostalnih albuma, iznenadio je javnost privremenim okupljanjem grupe Take That, snimanjem njihovog albuma Progress (2010) i turnejom (2011.) koja je donela novi trijumf (to je bila najveća turneja u britanskoj istoriji).

Prvih dvadeset godina karijere krunisani su kolekcijom iz 2010. godine – In And Out Of Consciousness.

Svi dosadašnji albumi su prodavani u milionskim tiražima. U 2006. godini Robbie Williams je uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda jer u jednom danu prodao 1,6 miliona ulaznica za koncerte na turneji Close Encounters. Šest njegovih albuma nalaze se među 100 najprodavanijih albuma. Osvojio je brojne nagrade za svoj rad. Dodeljeno mu je 17 Brit Awards priznanja i sedam Echo nagrada. Ušao je u Muzičku kuću slavnih (UK Music Hall Of Fame). (danubeogradu.rs)