Naslovna » BG servis » Saniran krov amama u Konaku kneginje Ljubice

Saniran krov amama u Konaku kneginje Ljubice

Muzej grada Beograda završio je sanaciju krova amama u Konaku kneginje Ljubice, saopštavaju iz muzeja.

Konak kneginje Ljubice izgrađen je 1831. godine na nekadašnjem prostoru Varoš-kapije, i ubraja se u red najznačajnijih i najreprezentativnijih spomeničkih objekata u Beogradu. Uz podršku grada Beograda urađena je dekorativna rasveta Konaka kneginje Ljubice, zahvaljujući kojoj je noću dobio bajkovit izgled.

Konak je otvoren za posetu svakog dana osim ponedeljkom. Stalna postavka „Enterijeri beogradskih kuća 19. veka“ predstavlja vremeplov koji brojnim eksponatima svedoči o materijalnom i duhovnom životu minulih vremena.

Svake subote od 12.00 posetioci mogu da popiju kafu sa kneginjom Ljubicom u okviru tradicionalnog programa „Na kafi kod kneginje Ljubice“. Ovaj program je dostupan i na engleskom jeziku za grupe po najavi. Svakog prvog ponedeljka u mesecu u Konaku se već više od četrdeset pet godina održava „Tribina ljubitelja istorije Beograda“, na kojoj se mogu čuti uzbudljive priče iz istorije našeg grada.

O ovim i svim drugim programima u Konaku kneginje Ljubice, kao i o programima u ostalim muzejima koji se nalaze u sastavu Muzeja grada Beograda, može se pročitati na sajtu muzeja www.mgb.org.rs. (Beoinfo)