Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Slayer u Kombank areni, 25. juna

Slayer u Kombank areni, 25. juna

Jedan od najznačajnijih heavy metal bendova današnjice, Slayer, održaće koncert 25. juna u Kombank areni.

U promo periodu, od petka, 22. februara do 3. marta, ulaznice će biti u prodaji po jedinstvenoj ceni od 1.700 dinara. Od 4. marta do 2. juna ulaznice će koštati 1.900 dinara a zatim, do početka koncerta, po ceni od 2.200 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, „Ušće“ SC i putem sajtova kombankarena.com i eventim.rs.

Teži, brži i mračniji od ostalih, Slayer je postavio novi standard koji su ostali počeli da prate. Tom Araya (pevač i basista), Kerry King i Jeff Hanneman (gitare) i Dave Lombardo (bubnjevi) čine bend koji ne samo da je izgradio žanr već i stav.

S obzirom da nikada nisu svirali u Beogradu, možete očekivati beskompromisan, brutalan i nadasve glasan koncert i uveriti se zašto Slayer smatraju alfom i omegom čvrstog zvuka.

Od samog početka, 1981. godine kada su oformljeni, muzika grupe Slayer odražava previranja i zastranjivanja u društvu otvoreno iznoseći svoj stav o političkim, socijalnim i ekonomskim poremećajima. Za tri decenije koliko postoje, njihova direktna brutalnost postavila ih je za jedan od vodećih metal bend na svetu i jedan od retkih koji nije pravio kompromise po pitanju zvuka, imidža i živog nastupa.

Tokom svih godina postojanja, bend nikada nije „spustio“ i „ublažio“ svoj muzički izraz poput pojedinih „praočeva metala“ ili ga komercijalizovao zbog čega uživa veliki broj istinskih fanova.

Pored dva Gremija, bend ima i mnoštvo zlatnih tiraža i nagrada za „najbolje metal pesme i albume ikada“ od medijskih kompanija širom sveta među kojima su Kerrang!, Spin, Metal Hammer, Revolver i Esquire.

Da su i danas fokusirani na istinu svedoči njihov poslednji album „World Painted Blood“.

„Nove pesme su brze, teške i intenzivne sa agresivnom melodijom“, rekao je Araya i dodao: „U tekstovima se bavimo ubistvima, haosom, destruktivizmom, apokalipsom, serijskim ubicama i porodičnim nasiljom. Ovo je pravi Slayer-album“.

Zbog žestine koju donosi na živim nastupima, uticajni magazini proglasili su Slayer za „Best Live Band“ na svetu. Nastupali su na brojnim festivalima a ušli su i u istoriju čineći „veliku četvorku“ sa bendovima Metallica, Megadeth i Antrax na Sonisphere festivalu.

Ono sto je Slayer razlikovalo od ostalih je odličan zvuk, sjajni tekstovi pesama, spektakularni koncerti i iskren odnos prema fanovima. S toga nije ni čudo sto su opstali na muzičkoj sceni više od tri decenije i što većina novijih heavy, thrash i punk bendova tvrdi da su im upravo Slayer bili uzor. (danubeogradu.rs)