Naslovna » Izlasci » Pozorište » „Snovi i prepreke“ u Dah teatru

„Snovi i prepreke“ u Dah teatru

Predstava „Snovi i prepreke“ biće odigrana 1. marta od 20.00 u Dah teatru (Marulićeva 8). Cena karte je 500, a za studente 250 dinara.

Forma predstave „Snovi i prepreke“ predstavlja eksperiment, tj. spoj između autobiografskog performansa i demonstracije rada čiji se autor bavi temom „postajanja“ umetnikom i prati razvoj jednog sna i njegovu realizaciju na sceni. Kroz lične priče umetnika prelamaju se istorijski događaji naše zemlje, koji utiču i menjaju tok razvoja mladih performera i u tom spoju lične „male“ i zvanične „velike“ istorije oni „postaju“.

Važan cilj ove predstave je da osvesti kod gledaoca činjenicu o tome kako istorija utiče na naš najličniji život i kako je važno preuzeti odgovornost.

Ova predstava Dah Teatra takođe ima za cilj da otkrije deo stvaralačkog procesa u teatru, a time uputi zainteresovane umetnike u neke drugačije tehnike pravljenja predstave, kao i da zainteresuju publiku za nove pozorišne forme.

Režiju i dramaturgiju uradila je Dijana Milošević, a igraju Jugoslav Hadžić i Ivana Milenović Popović, koji su napisali tekst. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.