Naslovna » BG svaštara » „ACTiviraj se“ takmičenje u besedništvu

„ACTiviraj se“ takmičenje u besedništvu

U okviru humanitarnog projekta „ACTiviraj se“ u subotu, 30. marta od 13.00, na Ekonomskom fakultetu održaće se takmičenje u besedništvu među srednjoškolcima na temu socijalne inkluzije.

U ovom takmičenju svoje sposobnosti besede predstaviće ukupno 12 učenika iz četiri beogradske srednje škole: Prve, Treće, Pete i Devete beogradske gimnazije. Stručni tročlani žiri proglasiće prva tri mesta i pobednicima uručiti nagrade, kao i simbolične nagrade u vidu stvari koje su napravila deca iz domova za nezbrinutu decu, koja su uključena u projekat.

„ACTiviraj se“ je projekat studentske organizacije AIESEC koji se ove godine u periodu od februara do kraja aprila održava šesti put, a bavi se socijalnim uključivanjem dece bez roditeljskog staranja i dece sa posebnim potrebama. Sredinom februara počele su sa održavanjem radionice u domovima „Drinka Pavlović“, „Jovan Jovanovic Zmaj“ i „Dragan Filipović Jusa“, kao i u pet beogradskih osnovnih škola. Na ovim kreativnim i edukativnim radionicama angažovani su studenti volonteri, a sve radionice su na temu jednakosti i tolerancije. Pored ovih redovnih aktivnosti, do sada su na projektu održana i dva specijalna događaja – „Čudesna zemlja“, gde su deca iz domova i osnovnih škola imala priliku da zajedno učestvuju u različitim igricama, i „Zamena uloga“ kada su volonteri i deca iz domova „zamenili“ svoje uloge i tako rešavali kreativne zadatke.

Ideja takmičenja u besedništvu je da se i srednjoškolcima pruži mogućnost učestvovanja na projektu i izražavanja njihovog stava i mišljenja o ovom društvenom problemu. Posle ovog događaja, planirano je da se u aprilu održi velika humanitarna trka, i naravno završni događaj koji će okupiti sve učesnike. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.