Naslovna » Izlasci » Pozorište » Beogradska premijera predstave „Ubiti Zorana Đinđića“

Beogradska premijera predstave „Ubiti Zorana Đinđića“

U UK „Vuk Karadžić“, na sceni „Aleksandar Popović“, 12. marta od 22.00, biće održana beogradska premijera pozorišne predstave „Ubiti Zorana Đinđića“ u produkciji SKC Novi Sad. Prva repriza biće 14. marta od 20.00.

U predstavi igraju Nikola Đuričko, Emina Elor, Bojan Dimitrijević, Jovana Stipić, Igor Filipović i Milijana Makević. Predstava je nastala po motivima drame „Ubiti Zorana Đinđića“ koju su napisali Rajko Đurić i Zlatko Paković, a adaptaciju i režiju ove drame potpisuje Zlatko Paković. Scenografiju je uradio Nikola Džafo, muziku je komponovao Božidar Obradinović, tekst songova je napisao Tomislav Marković.

Reditelj Zlatko Paković napisao je: „Na atentat na Đinđića treba gledati đinđićevski. Istina se ne nalazi, dakle, u motivima za ubistvo premijera, nego u rezultatima tog ubistva. Dosta se govorilo o izvršiocima, vreme je da govorimo o korisnicima atentata. Predstava ‘Ubiti Zorana Đinđića’ je osveta svima onima koji su priželjkivali Đinđićevo ubistvo i njime se okoristili. Njima se treba izrugivati na smrt, jer oni čine sve da građani i građanke Srbije budu nezadovoljni i sumorni. Predstava je poput sna, poput onog sna iz kojeg se budimo od sopstvenog smeha. Ali, buđenje je košmarno, jer se budimo u jalovoj stvarnosti, bez perspektive za one koje volimo. Ovde i sada hoćemo da dostignemo ironiju koja ume osvetnički da likuje nad grozom i da razveselimo Đinđićevu sen“. (danubeogradu.rs)

loading...