Naslovna » BG servis » Bezbednost u saobraćaju: Nove taksi stanice

Bezbednost u saobraćaju: Nove taksi stanice

Sekretarijat za saobraćaj u saradnji sa predstavnicima auto-taksi prevoznika uvodi nove taksi stanice i tako nastavlja akciju povećanja broja parking mesta na postojećim i obeležavanjem stajališta na novim lokacijama. Na ovaj način obezbeđena je veća bezbednost svih učesnika u saobraćaju i bolji uslovi za rad beogradskih taksista.

Akcija je nastavljena na Trgu Branka Radičevića u Zemunu tako što je taksi stajalište sa postojećih sedam mesta prošireno za nova dva mesta.

– Taksisti su do sada na ovoj lokaciji ometali rad benzinske pumpe jer su vozila parkirali na platou koji joj pripada. Sa ukupno devet mesta za taksiste rasteretili smo postojeću situaciju u saobraćaju i znatno povećali protočnost saobraćaja, jer vozačima koji izlaze sa pumpe taksisti više ne zaklanjaju pogled i oni mogu nesmetano da uđu na Trg Branka Radičevića. Veoma je važno i što smo na ovaj način povećali bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Vozače koji se uključuju na Trg Branka Radičevića i one koji silaze Dobanovačkom ulicom više ne mogu da ugroze taksisti sa platoa pumpe – kaže gradski sekretar za saobraćaj Bojan Bovan.

On naglašava da se akcija povećanja broja mesta na postojećim i obeležavanja taksi stajališta na novim lokacijama obavlja bez građevinskih intervencija, u skladu sa raspoloživim prostornim kapacitetima, zakonskim odredbama i saobraćajno-tehničkim uslovima na terenu.

– Nova taksi stajališta obeležavaju se u naseljima u kojima ona do sada nisu postojala: stajališta sa po tri mesta u naseljima Sremčica (Beogradska ulica, kod pijace) i Batajnica (Ulica Jovana Brankovića, kod crkve) i stajalište sa dva mesta u naselju Ledine (zona okretnice autobusa 71). Stajalište sa 14 novih mesta obeležava se u Bulevaru kralja Aleksandra, između ulice Vojvode Šupljikca i Čučuk Stanine – ističe Bovan.

Taksista Petar Lozinjak na ovom stajalištu u Zemunu čeka pozive za vožnju već 23 godine, koliko se ovim poslom i bavi.

– Ovde smo dosta smetali radnicima na pumpi i ljudima koji sipaju benzin. Bili smo na to prinuđeni jer na pozivnoj taksi stanici nismo imali dovoljno mesta. Sekretarijat za saobraćaj reagovao je ubrzo pošto smo podneli molbu za proširenje taksi stajališta i tako pokazao da misli na naše potrebe i brine za bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Grad nam je i do sada izlazio u susret, u skladu sa svojim mogućnostima i situacijom na terenu – kaže Lozinjak.

Sekretarijat za saobraćaj je u prethodnom periodu proširio taksi stajalište na Bajlonijevoj pijaci za 10 mesta, tako da sada tu postoje 22 mesta, na Kalenić pijaci za šest mesta, gde sada ima ukupno 12 mesta, i na Trgu Slavija za pet mesta, gde sada ima ukupno 10 mesta. (Beoinfo)