Naslovna » BG svaštara » Promocije » Cyber Dinner u Supermarketu, 3. aprila

Cyber Dinner u Supermarketu, 3. aprila

U Supermarketu na Dorćolu (Višnjićeva 10) biće održan prvi Cyber Dinner u Srbiji. Ovaj događaj potekao je iz Beča, pohodio gradove u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj, u sredu 3. aprila će stići i do glavnog grada Srbije.

U pitanju je kombinacija neobične muzike, u kratkim formama i neuobičajnog menija. Kuvari Supermarketa su se pobrinuli za osobeni meni, testirajući granice svoje kreativnosti, Vinarija „Temet“ je ponudila svoja najbolja vina koja odgovaraju meniju, a muzičari iz Austrije, Slovenije, Pakistana i Srbije će biti inspirisani mirisima, ukusima, zvucima.

Pošto književnik Lojze Wieser otvori veče, solo nastup će imati pevačica Svetlana Spajić, koja svoju karijeru gradi kako na koncertima širom sveta, tako i jednom od glavnih rola u predstavi „Život i smrt Marine Abramović“. Austrijski deo Cyber Dinner tima čine dueti Rdeča Raketa, iz Beča, u kojem su Maja Osojnik i Matija Schellander i Colophony Circuit (Electric Indigo & Mia Zabelka) koje će pratiti pakistansko-austrijska umetnica Zahra Mani.

Miljenici beogradskih klupskih scena Fish in Oil nastupiće kao trio, dok će Svetlana Maraš izvesti premijerno u Beogradu svoj performans „Bourgeois“ (inspirisan Bunjuelovim filmom „Dikretni šarm buržoazije“) u kojem učestvuje još šest umetnika i gostiju (tri žene i tri muškarca, koji sede za istim stolom povezanih očiju, proizvodeći zvuke, koje Maraševa kombinuje sa svojim zvucima kreirajući novu zvučnu sliku). S juga Srbije stiže na večeru virtuoz na harmonici Saša Stanojević.

Organizatori najavljuju četiri reda različitih jela, a veče će okončati nastup jedne od najpoznatijih ženskih didžejeva – Electric Indigo iz Beča.

Cyber dinner u Beogradu je organizovan uz podršku Austrijskog Kulturnog Foruma, a sa ulaznicom (cena 3.300 dinara) dobija se mesto za stolom, odlična hrana i „Temet“ vino. (danubeogradu.rs)