Naslovna » Izlasci » Pozorište » Dan pozorišta: Bolje art nego škart
Bolje art nego škart

Dan pozorišta: Bolje art nego škart

U sredu, 27. marta od 19.00, u Teatru 78 (Resavska 78) biće održana manifestacija „Bolje art nego škart“ povodom Međunarodnog dana pozorišta.

U holu teatra biće otvorena izložba pozorišnih fotografija Đorđa Vukoja, a od 20.00 biće izvedena premijera pozorišne predstave učenika Četvrte beogradske gimnazije pod nazivom „Predstava“. Opština Savski venac, odnosno njen Savskovenački urban fest – SVURF i Teatar 78 ovu manifestaciju posvetili su negovanju i pospešivanju kulture među mladima. Program je besplatan za posetioce.

Pozorišnu predstavu „Predstava“ zajedno su pripremili sadašnji i bivši učenici Četvrte beogradske gimnazije. To je ujedno i nagrada ovoj ekipi za izvanrednu predstavu na SVURF-u, koja je za ovu priliku dopisana, produžena, dorađena, u režiji prof. Nikoline Radović, koja je radila njenu prvu verziju, i glumca Miloša Đuričića, stalnog člana žirija SVURF-a. Premijeru predstave i njen budući repertoarski i festivalski život pomogla je opština Savski venac.

Pre premijere u holu Teatra 78 biće otvorena izložba fotoreportera Đorđa Vukoja „SVURF-teatarski virus 07-12“, na kojoj će posetioci moći da vide pedesetak pozorišnih fotografija sa svih šest dosadašnjih SVURF-ova. Posle premijere predstave sviraće bend School of Rock, sastavljen od profesora koji rade u „Maloj školi rokenrola“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.