Naslovna » Porodica » Deca » DEMUS 2013 od 19. marta

DEMUS 2013 od 19. marta

U Velikoj sali Dečjeg kulturnog centra Beograda (Takovska 8) u utorak, 19. marta od 10.00 počinje DEMUS 2013. Gradsko takmičenje muzičkih sekcija osnovnih škola – Dečje muzičke svečanosti – trajaće do maja, kada će se na reviji pobednika predstaviti prvonagrađeni učesnici.

Ova velika manifestacija obuhvata gradsko takmičenje „Zlatna sirena“, takmičenje malih vokalnih sastava (dueti, terceti i kvarteti), malih instrumentalnih sastava, orkestara i horova.

Takmičenje počinje „Zlatnom sirenom“, na kojoj će se čuti najlepši dečji glasovi Beograda, pobednici opštinskih takmičenja u žanru klasične i savremene solo pesme, izvorne narodne pesme (a cappella) i dečje zabavne pesme, u sve tri kategorije (I kategorija – učenici od prvog do trećeg razreda, II kategorija – učenici od četvrtog do šestog i III kategorija – učenici od sedmog do osmog razreda).

Prvo takmičenje u žanru umetnička pesma svih epoha održaće se već prvog dana manifestacije, drugo takmičenje u žanru izvorna narodna pesma domaća i strana – a cappella održaće se u četvrtak, 21. marta od 10.00, dok će treće biti održano u ponedeljak, 25. marta od 10.00, u žanru dečja zabavna pesma i starogradska pesma.

Takmičenje se nastavlja u aprilu, kada će biti održano Gradsko takmičenje vokalnih grupa pevača i malih instrumentalnih sastava i orkestara osnovnih škola Beograda. Revija pobednika svih žanrova održaće se 11. maja od 11.00, kada će biti uručene i diplome.

Dečji kulturni centar Beograda manifestaciju partnerski realizuje sa školama, opštinskim i gradskom organizacijom „Prijatelji dece Beograda“. Pokrovitelj takmičenja je grad Beograd – Sekretarijat za kulturu. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.