Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » DKSG: Nicolas Y La Banda Flamenca

DKSG: Nicolas Y La Banda Flamenca

U velikoj sali Doma kulture „Studentski grad“ (Bulevar Zorana Đinđića 179), 22. marta od 21.00, biće održan koncert sastava Nicolas Y La Banda Flamenca. Ulaz je besplatan.

Za ovu priliku Nikola Matović okupio je značajne umetnike iz Srbije kao i flamenko pevačicu iz Hrvatske kako bi publiku još jednom oduševio kao i 2010. godine kada je nastupao kao predgrupa Paku de Lusiji na Gitar Art Festivalu.

Poznati gitarista i producent sarađivao je mnogobrojnim domaćim i stranim umetnicima. Među njima je i hrvatska pevačica Nina Flamenca, koja je organizovala prvi flamenko festival na Balkanu. Ona je započela karijeru u kultnom Jazz klubu Boška Petrovića, a potom se usavršavala u Madridu, u poznatom flamenko centru „Amor de Dios“.

Osim prepoznatljivih autorskih dela, publika će moći da uživa i u tradicionalnom flamenko plesu Dragane Dojčinović, Isidore Ganguli, Nikoline Šašić i plesačicama flamenko škole „Nuestra Luz“, kao i u originalnim aranžmanima Nikole Matovića, kome će se na pozornici priključiti i Shojka (cajon), Puba (latin percussion), Nikola Ušanović (bass) i Vladimir Milenković (piano).

Ulaznice za koncert mogu se preuzeti na blagajni DKSG. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.