Izdvajamo
Naslovna » BG svaštara » Drugi april je Svetski dan osoba sa autizmom
Svetski dan osoba sa autizmom

Drugi april je Svetski dan osoba sa autizmom

Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom, koje čine roditelji dece i odraslih osoba sa autizmom, obeležiće Svetski dan osoba sa autizmom. Centralna manifestacija biće održana na hipodromu Zoološkog vrta grada, 2. aprila od 11.00 do 13.00. Ulaz u Vrt će biti besplatan od 10.30 do 11.00.

Tradicionalno će biti postavljeno „Jaje lepih želja“, metalna konstrukcija visine 2,5 m u koje će građani ulaziti i na parčetu papira ostavljati svoje želje i poruke podrške osobama sa autizmom I njihovim porodicama. Ono je simbol ljušture u kojoj žive osobe sa autizmom i njihove porodice, a koje je nametnuto od strane društva i sistema u kom živimo. Moto manifestacije je „Roditelji osoba sa autizmom imaju samo jednu želju, koja je tvoja?“

U interaktivnim radionicama – osobe sa autizmom i deca bez invaliditeta šaraće drvena jaja, slikati i vajati. Organizovan je i bogat kulturno umetnički program, a nastupiće hor „Čarolije“, deca sa autizmom članovi hora „Svitac“, mladi sa autizmom, KUD „Veliko kolo“ iz Novog Sada i karate klub „Nippon“. Sponzori su obezbedili besplatna pića učesnicima i posetiocima.

Kao i prethodnih godina, manifestaciju će podržati i veliki broj poznatih ličnosti (Leontina, Prljavi Inspektor Blaža, Raško Katić, članovi sportskog kluba Crvena zvezda i mnogi drugi), a otvoriće je Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić.

Beogradsko udruženje će ovom manifestacijom napraviti još jedan korak ka cilju da se javnosti skrene pažnja na osobe sa autizmom kao i članove njihovih porodica, kojima je zbog specifičnosti problema neophodna kontinuirana podrška. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.