Naslovna » Izlasci » Film » G. I. Joe: Odmazda – premijera 27. mara u Koloseju
G. I. Joe: Odmazda

G. I. Joe: Odmazda – premijera 27. mara u Koloseju

Premijera filma „G. I. Joe: Odmazda“ (G. I. Joe: Retaliation) biće održana 27. marta od 20.00, u bioskopu Kolosej Multiplex u „Ušće“ SC. Film će se prikazivati u bioskopima od 28. marta.

U nastavku filma iz 2009. godine „G. I. Joe: Uspon Kobre“, koji je zaradio više od 300 miliona dolara na svetskim blagajnama, G. I. Joe vojnici se bore ne samo sa smrtnim neprijateljem Kobrom, već su primorani da se odbrane i od napada iz same vlade koji predstavljaju pretnju po njihovo postojanje.

Producent Lorenco di Bonaventura, koji je imao udela u nekim od najuspešnijih filmskih franšiza, poput milijarderske franšize „Transformersi“, smatrao je da je kraj prvog filma ostavio otvorena vrata da se svet ovih vojnika dublje istraži.

Kad su počeli da razmišljaju o nastavku, filmadžije su želele da se nadovežu na najbolje elemente i priču iz prvog filma i da to prenesu u drugi deo, dok će u isto vreme stvarati novi identitet i osećaj. To je otvorilo mogućnost i da se uvedu novi likovi iz bogate G. I. JOE mitologije u ovu franšizu.

U akcionom filmu reditelja Džona M. Čua igraju Čening Tejtum, Brus Vilis, Dvejn Džonson, Ret Ris i drugi.

Lik koji se vraća iz prvog dela je Djuk, mladi, tipično američki vojnik koji vodi svoj tim samouvereno, precizno i vrlo ponosno. Posvećen i lojalan, Djuk će učiniti sve da zaštiti vojnike koji su pod njegovom komandom i potrudiće se da iz njih izvuče ono najbolje. Reditelj Džon M. Ču želeo je da istraži i emotivnu stranu priče o nindžama i dubinu animoziteta između dva čoveka koja su trenirala rame uz rame kao braća.

Veliki deo filma bavi se pitanjem sudbine predsedništva SAD-a i preuzimanja Ovalnog kabineta. Fanovi prvog dela filma setiće se kako je predsednik sumnjivo pevušio prepoznatljivu Zartanovu melodiju na kraju prvog dela. Ovaj nastavak će potvrditi da su zle sile preuzele Belu kuću i nekako ušle u predsednika. Bukvalno. (danubeogradu.rs)