Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba „18/1“ italijanskih dizajnera u Galeriji Stepenište
Italijanski dizajneri - Cesco Bolla Giulio (detalj plakata)
Italijanski dizajneri - Cesco Bolla Giulio (detalj plakata)

Izložba „18/1“ italijanskih dizajnera u Galeriji Stepenište

Od 23. marta (20.00) do 5. aprila u Galeriji Stepenište (Šumatovačka 122) biće otvorena izložba grupe autora „18/1“.

Osamnaest mladih grafičara sa italijanske umetničke i dizajn scene predstaviće svoje koncepte i vizuelne iskaze izložbom plakata. Izložbu će otvoriti kreativni direktor i grafički dizajner Slobodan Jovanović Coba. Art direktor postavke je Ana Radovanović.

Tema izložbe je pojam „odnosa“, kao univerzalnog matematičkog principa koji određuje i uređuje, razara i stvara sve što jesmo i nismo, mislimo i ne mislimo. Matematički naziv upućuje kako na broj autora koji će pružiti na uvid svoje artefakte beogradskoj publici, tako i na temu izložbe − odnos izlagača prema posmatraču/publici i obrnuto.

Šumatovačka ove godine obeležava 65 godina postojanja. Kada se kaže Šumatovačka, misli se i na mnogobrojne danas afirmisane likovne umetnike, arhitekte, teoretičare, kritičare i predavače… koji su se pripremali za dalje usavršavanje u ovim vračarskim ateljeima. Danas Šumatovačka, pored toga što ima važno mesto za vizuelne umetnosti i za umetničku pedagogiju, sve više postaje i mesto komunikacije različitih oblika stvaralaštva koje otvara polje susreta, kako domaće tako i međunarodne kreativne zajednice.

Poseban program, posvećen međunarodnoj saradnji odvija se u okviru Artist in residence (AIR) projekata gde gosti iz inostranstva imaju mogućnost da se predstave domaćoj publici i kolegama kroz izložbe, radionice, tribine… (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.