Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba „U potrazi za konačnim“ Ivana Milunovića
Rad Ivana Milunovića, detalj

Izložba „U potrazi za konačnim“ Ivana Milunovića

Od 21. marta (19.00) do 3. aprila u Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka (Rige od Fere 4) biće otvorena izložba Ivana Milunovića „U potrazi za konačnim“. Izložbu će otvoriti Marina Lukić Cvetić, istoričarka umetnosti i v. d. direktorka Zavoda.– Svrsishodna primena odbačenih materijala, đubrišta potrošačkog društva, daju narativu novu dimenziju. Novinskim fragmentima sa jasnom provokativnom porukom istrgnutom iz konteksta, slikar nastavlja da priča i polemiše. Metalni otpaci, zupčanici, volute, spirale, mreže čačkalica kao svedoka obedovanja, postaju skelet kompozicije, a široka prava linija crvena ili crna, podvučena je crta kafanskog ili životnog računa – objašnjava predstojeću izložbu Marina Lukić Cvetić.

Akademski slikar iz Kraljeva, Ivan Milunović, ovom izložbom koja je ujedno i njegov lični izbor, predstavlja publici deo svog stvaralaštva idejno koncipiranog u pravcu istraživanja ljudske egzistencije, umetnika i umetnosti uopšte. U vremenu promenjenih vrednosti u svim društvenim segmentima, govoreći o sebi i o svetu, dominira zapitanost autora gde je tu čovek definisan vekovima kao društveno biće. Čemu diktirana otuđenost i sebičluk, kada ni u vaseljeni nismo sami? Šta se to od nas zahteva i da li duša ima cenu kada nas je Tvorac blagonaklono stvorio po svom liku?…

Postavka se može pogledati svakog radnog dana od 9.00 do 17.00. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.