Naslovna » BG svaštara » Književnost » Laguna: Dušan Veličković – Đinđić, lice mladosti

Laguna: Dušan Veličković – Đinđić, lice mladosti

Povodom deset godina od atentata na premijera Srbije, Laguna je objavila knjigu „Đinđić, lice mladosti“, koju je napisao Dušan Veličković o životu i delovanju Zorana Đinđića.Iz jedinstvenog kolaža priča, uspomena, osvrta, citata i fotografija koji je pred čitaocem pomalja se ljudski i državnički portret prvog srpskog demokratski izabranog premijera. Kako je sazrevao, gde studirao i kuda sve proputovao, na koga se ugledao i čemu je težio otkriva nam na početku ove knjige niz Veličkovićevih književno uobličenih medaljona o svom prijatelju iz mladosti.

U drugom delu knjige Đinđića kao ličnost, karakter, političara i filozofa osvetljavaju u svojim osvrtima njegovi savremenici, prijatelji, saborci, profesori i članovi porodice Dragan Lakićević, Dragoljub Mićunović, Svetozar Stojanović, Gorica Mojović, Ernst Keler, Ružica Đinđić, Aleksandar Bijelić, Čedomir Jovanović, Veran Matić, Žarko Korać, Sonja Biserko, Kurt Leonberger, Klaus Mangold i Latinka Perović.

Knjiga je snabdevena brojnim fotografijama, sadrži niz upečatljivih citata i delova izjava Zorana Đinđića, kao i hronologiju njegovog života i rada.

„Ova knjiga još jednom podseća kakav je redak intektualac i političar Zoran Đinđić bio. Iz sećanja prijatelja izranja lik mladog i energičnog čoveka koji je uvek bio željan znanja i novih saznanja, koji jre gbio neverovatno radoznao i spreman da radi ne bežeći ni od jednog izazova.“ (Politika)

Knjigu „Đinđić, lice mladosti“ možete kupiti u svim knjižarama. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.