Naslovna » Izlasci » Izložbe » Mali Pjer 2013 u CZK „Šumice“
Mali Pjer - Uroš Maksimović, Škola za dizajn
Mali Pjer - Uroš Maksimović, Škola za dizajn

Mali Pjer 2013 u CZK „Šumice“

U Centru za kulturu i sport „Šumice“ (Ustanička 125) u ponedeljak, 1. aprila od 12.00, biće otvorena izložba dečjih karikatura Mali Pjer 2013.

Posetioci će do 7. aprila moći da pogledaju 79 karikatura, među kojima i 17 nagrađenih dečjih radova. Organizatori su Prijatelji dece Beograda i Kompanija „Večernje novosti“, domaćini Prijatelji dece Voždovca i CZKS „Šumice“, a pokrovitelj Sekretarijat za sport i omladinu.

Prijatelji dece Beograda i „Večernje novosti“ organizovali su 19. konkurs za dečju karikaturu „Mali Pjer“, na kome je učestvovalo oko 8.000 dece iz 130 osnovnih i srednjih škola u Srbiji. Posle školskih i opštinskih izložbi za finalnu selekciju upućeno je 286 dečjih radova iz 96 osnovnih i srednjih škola iz Apatina, Beograda, Jagodine, Nove Pazove i Sombora.

Konkurs za dečju karikaturu nastao je kao pravo i šansa dece da svetu odraslih upute svoje poruke za detinjstvo po meri deteta i da izraze svoj stav i mišljenje o svetu i pojavama u svom okruženju. Dečji radovi su najčešće inspirisani temama vezanim za porodicu, školu, zaštitu životne sredine, prikaz javnih ličnosti i pojava društvenog okruženja.

Žiri u sastavu Bojan Ljubenović, urednik strana humora u „Večernjim novostima“, Dragutin Gane Milanović i Špiro Radulović – karikaturisti, odabrao je za izlaganje kolekciju od 79 karikatura i nagradio je 17 dečjih radova. (Beoinfo)