Naslovna » Izlasci » Festivali » Nedelja svesti o mozgu, od 11. do 17. marta

Nedelja svesti o mozgu, od 11. do 17. marta

Pod sloganom „Svi mozgovi na jednom mestu“, po deveti put u Beogradu i prvi put u Novom Sadu, od 11. do 17. marta biće održan međunarodni festival popularizacije neuronauka – Nedelja svesti o mozgu.

Posetioci će, na pristupačan način i kroz druženje, moći da se upoznaju sa pravim mozgovima, da se okušaju u testovima pamćenja i crtanja u ogledalu, saznaju sve o tome kako se mozak razvija. Na 3D modelima i korišćenjem kompjuterskih softvera zainteresovani će moći da dobiju odgovore na najčešća pitanja iz ovih oblasti, poput „Da li koristimo samo 10% mozga?“, „Kako se razlikuju mozgovi žena i muškaraca?“ i „Postoji li veza između mozga i muzike?“.

Posetite Dečji kulturni centar Beograda, Galeriju nauke i tehnike SANU, Kulturni centar Beograda, Galeriju O3one. Ne propustite „živu biblioteku“ u kojoj ćete imati jedinstvenu priliku da vodite dijaloge sa korisnicima psihijatrijskih usluga.

Biće organizovana predavanja „Moždani udar i umetnost: od Hendla do Felinija“, „Rod i pol: od sklada do nesklada“, „Placebo: kako magična pilula deluje“, „Buđenja obolelih od Parkinsonove bolesti: osvrt na film Buđenja iz 1990“ i „Da li ljudi vole sebe?“. (danubeogradu.rs)