Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera predstave „Da li je to ševa?“

Premijera predstave „Da li je to ševa?“

Na sceni CZK „Rakovica“ (Miška Kranjca 7), 28. marta od 20.00, premijerno će biti izvedena predstava „Da li je to bila ševa?“ u režiji Milana Kundakovića i izvođenju KOT-teatra.

„Da li je to bila ševa?“ je komad koji nam omogućava drugačiji pogled na najpoznatiju ljubavnu priču, o Romeu i Juliji, 30 godina pošto su preživeli i ostvarili svoju ljubav.

Predstava je rađena po tekstu Efraima Kišona. Kao polazište svojoj satiričnoj priči, Kišon je pretpostavio da Romeo i Julija nisu tragično okončali svoju ljubav već da su perživeli. Julija se probudila na vreme da spreči Romeovo samoubistvo.

Trideset godina kasnije zatičemo Romea i Juliju u braku iz koga je davno nestala romantična zaljubljenost a zamenila ju je rutina i nezadovoljstvo jalovim životom. Balet majstor Romeo i domaćica Julija kubure sa novcem koji je najčešći povod svađa a imaju i problema sa ćerkom tinejdžerkom Lukrecijom i njenim odrastanjem i vaspitanjem.

U predstavi igraju Branislav Platiša, Milica Blagojević, Katarina Stojanović, Dragoslav Ilić, Ankica Milenković, Nikola Simić.

Efraim Kišon je komad „Da li je to bila ševa?“, napisao 1973, godine, a godinu dana kasnije je i režirao predstavu, koja je premijerno izvedena u Tel Avivu i Cirihu. Od tada je izvođena u mnogim zemljama Evrope, najčešće u Austriji i Nemačkoj. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.