Naslovna » Izlasci » Festivali » Resonate 2013, od 21. do 23. marta u Domu omladine

Resonate 2013, od 21. do 23. marta u Domu omladine

Od 21. do 23. marta u Domu omladine Beograda biće održan Međunarodni festival novih medija – Resonate 2013.

Posle uspeha prvog Resonate festivala koji se dogodio u martu 2012. godine, Magnetic Field B u saradnji sa CreativeApplications.Net i Domom omladine ponovo organizuju manifestaciju koja je privukla nekoliko stotina posetilaca iz inostranstva i postala simbioza odvojenih kulturnih segmenata umetničke i intelektualne scene.

Nastavljajući istraživanje granica između umetnosti, medija i tehnologije, novo izdanje festivala proširuje svoj program na tri dana, a podrazumeva više od 40 umetnika i mislilaca kroz niz aktivnosti, uključujući predavanja, radionice, debate i muzički program. Ove godine organizatori festivala će učestvovati u partnerstvu sa nizom obrazovnih institucija širom sveta i pružiti posetiocima dubinski pregled trenutne situacije u području muzike, umetnosti i digitalne kulture.

U drugom izdanju Resonate festivala učestvuju: Casey Reas, Joachim Sauter (ART+COM), Zimoun, Moritz Stefaner, Zach Gage, Golan Levin, Raquel Meyers, Anthony Dunne (RCA), Revital Cohen, Karsten Schmidt, Spaces of Play, Memo Akten (MarshmallowLaserFeast), Andreas Müller (Nanikawa), James Bridle, Liam Young (The Unknown Fields Division), Andreas Gysin, Greg J Smith, Kyle McDonald, Peter Kirn, Studio NAND,
onedotzero i mnogi drugi.

» PROGRAM FESTIVALA «

Pretprodajna cena za Resonate 2013 je € 55,00 za tri dana festivala, uključujući noćni program i besplatan pristup radionicama (uz aplikaciju).

Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače sa ciljem proizvodnje vrednosti i podsticanja progresivne debate o poziciji tehnologije u umetnosti i kulturi. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Nada Mandić