Naslovna » BG servis » Skupština grada usvojila nekoliko važnih odluka

Skupština grada usvojila nekoliko važnih odluka

Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić izjavio je posle jučerašnjeg zasedanja da je usvojeno nekoliko veoma važnih odluka koje su bitne za Beograđane i funkcionisanje grada.

On je izrazio zadovoljstvo što su na sednici, inače prvi put u njegovom mandatu, razmatrani izveštaji iz gradskih javnih i komunalnih preduzeća, uz prisustvo njenih rukovodećih ljudi, dok je odbornicima bilo omogućeno da im postavljaju pitanja.

– Ovakav pristup, kao antikoruptivna mera, ali i kao razvojna mera, u budućnosti može da omogući veću transparentnost i boljitak u gradskim javnim preduzećima. Odlukom koja je danas usvojena, a u skladu sa novim zakonom o javnim preduzećima, više u njima neće postojati upravni odbori, a Skupština grada će na prvoj narednoj sednici imenovati nadzorne odbore u tim preduzećima. Oni će imati tri člana i vrlo važnu ulogu u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima. Posle toga sledi javni konkurs za izbor svih direktora, koji će biti veoma strog i transparentan, kako bismo došli do kvalitetnih kadrovskih rešenja – najavio je predsednik Skupštine grada Beograda.

Kada je reč o drugim odlukama, Antić je istakao i usvajanje Odluke o socijalnim stanovima, koja omogućava da njihovi korisnici, a kojima ističe petogodišnji zakup, produže taj rok. Takođe je usvojena Odluka o mirovanju poreskog duga i otpisa kamata za dužnike koji izmire svoje obaveze do 31. marta, bilo da su građani ili pravni subjekti.

On je najavio i skoro zakazivanje nove sednice Skupštine grada. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.