Naslovna » Izlasci » Festivali » Slavni Džordž Benson na Summertime Jazz festivalu

Slavni Džordž Benson na Summertime Jazz festivalu

Američki pevač, gitarista i jedan od najvećih džez, fank i soul muzičara svih vremena, Džordž Benson, nastupiće 7. jula u Sava centru kao vodeća zvezda ovogodišnjeg Summertime Jazz festivala.

Novi Bensonov susret sa beogradskom publikom, po najavi umetnika, sadržaće selekciju najvećih uspeha iz karijere duge više od pola veka, obeležene sa čak deset Grammy nagrada i 35 solo albuma! Ulaznice za veliki džez i soul događaj ove sezone biće puštene u prodaju od ponedeljka 25. aprila na blagajnama Sava centra i Eventima po cenama od 2.000, 2.500, 3.000 i 3.500 dinara.

Benson trenutno radi na novom albumu u saradnji sa orkestrom od 42 muzičara, u celosti posvećenom legendarnom pevaču i pijanisti Netu Kingu Kolu, koji je poput Bensona imao paralelno sa džezom i velike diskografske pop uspehe. Zanimljivo je da se album već sad može obezbediti putem slobodnih donacija fanova, koji će bez obzira na učešće dobiti lično potpisan album. Najveći pojedinačni donator dobiće i personalizovanu gitaru koju će Benson lično potpisati u direktnom video razgovoru. Slavni muzičar je ujedno najavio i da deo donacija namerava da usmeri žrtvama uragana Sendi.

Vlasnika zvezde na Bulevaru slavnih u Holivudu, Džordža Bensona, publika širom sveta poznaje po hitovima kao što su „Give Me The Night“, „On Broadway“, „Lady Love Me“, „Turn Your Love Around“, „In Your Eyes“ i brojnim drugim soul, fank i r’n’b numerama. Džez publika svakako izdvaja i njegova proslavljena izvođenja, sad već standarda, kao što su numere „Breezin“, „Affirmation“, „This Masquerade“ ili „Being With You“, ali i albume sa velikanima Majlsom Dejvisom, Alom Džarom, Četom Etkinsom, Kvinsijem Džounsom i brojnim drugim priznatim muzičarima. Pored 35 samostalnih, visokotiražnih i multiplatinastih albuma, Benson se kao saradnik pojavljuje na više od 130 albuma, 50 singlova i poseduje nekoliko koncertnih izdanja.

Da se radi o jednom od najvećih živih autora današnjice, čiji je jedinstveni stil uticao na mnoge muzičare, ikoni soul zvuka sedamdesetih i osamdesetih godina, te jednom od najboljih džez gitarista svih vremena, publika Summertime Jazz festivala, u organizaciji Avalon produkcije i Sava centra, moći će da se ponovo uveri 7. jula ove godine. (danubeogradu.rs)

loading...