Naslovna » Izlasci » Sajmovi » U maju prvi Nemačko-srpski sajam karijere u Beogradu

U maju prvi Nemačko-srpski sajam karijere u Beogradu

U organizaciji Delegacije nemačke privrede u Srbiji i Nemačko-srpskog privrednog udruženja, 16. i 17. maja u Beogradu biće održan prvi sajam karijere pod nazivom „German-Serbian Career Fair“.

Po rečima direktora Delegacije nemačke privrede u Srbiji, Mihaela Šmita, „sajam će, zapravo, predstavljati informativnu platformu za sve mlade ljude koji su zainteresovani za unapređivanje svoje karijere i poslovnih veština, širenje praktičnih znanja, direktan kontakt sa poznatim poslodavcima i mogućnostima obavljanja radne prakse u ovdašnjim domaćim i inostranim institucijama i preduzećima“.

Pored izložbenog dela u kome će se predstaviti kompanije kao uspešni poslodavci sa svojom seminarskom ponudom kao i brojne institucije, sajam će imati seriju propratnih manifestacija. Prvog dana sajma, u četvrtak, 16. maja, uz prisustvo gostiju i stručnjaka iz Nemačke i Srbije, održaće se panel-diskusija na temu „Tržište rada u Srbiji – potrebe za stručnim kadrovima i mogućnosti unapređivanja karijere“. Nemački i srpski stručnjaci pokušaće „bez dlake na jeziku“ da odgovore na pitanje kako ubuduće obrazovni sistem u Srbiji efikasnije može da prati potrebe privrede. Istog dana predviđena je serija od ukupno četiri radionice poznatih nemačkih institucija.

Glavni događaj drugog dana sajma, u petak, 17. maja, biće panel-diskusija na temu „Evropa bez granica – mogućnosti zapošljavanja u Nemačkoj“ namenjenoj srpskim inženjerima i IT stručnjacima na kojoj će govoriti nemački i srpski stručnjaci. Istog dana na posebnom prostoru održaće se prezentacije kompanija-učesnica sajma. Posle svakog prezentacionog bloka (po četiri firme) predviđen je kratak razgovor online prijavljenih posetilaca sa predstavnicima kompanija.

Po rečima saradnika Delegacije nemačke privrede i koordinatora ovog događaja, Milana Vučkovića, „s obzirom na interesantan i jedinstveni koncept, koji je već sada naišao na široki interes, Nemačko-srpski sajam karijere održavaće se i u narednim godinama. Ujedno smo se potrudili da, u međuvremenu, pokrenemo i internet prezentaciju sajma sa svim potrebnim informacijama za sve one koji se interesuju za teme koje će ovaj događaj da obuhvati – www.careerfair.rs“. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.