Naslovna » Turizam » Vagabond: Beograd rastura!

Vagabond: Beograd rastura!

Beograd je istaknut kao idealna city break destinacija sa raznovrsnom turističkom ponudom za kratki gradski odmor u renomiranom švedskom travel magazinu „Vagabond“, posle boravka njihove ekipe u Beogradu u organizaciji Turističke organizacije grada.

Tokom posete šestočlane ekipe „Vagabond“ magazina, predvođene glavnom urednicom Kajsom Beusang, novinari su obišli znamenitosti Beograda – Adu Ciganliju, Skadarliju i Zemun, degustirali gastronomsku ponudu u poznatim beogradskim restoranima i upoznali se sa turističkom ponudom grada.

– Hvala Turističkoj organizaciji Beograda što je učinila da naše putovanje bude nezaboravno iskustvo – izjavila je Kajsa Beusang po povratku u Švedsku.

Prvi članak o Beogradu objavljen je u magazinu „Vagabond“ pod naslovom „24 sata u Beogradu – glavni grad Srbije rastura“, da bi zatim, u novogodišnjem broju, Beograd bio preporučen kao jedna od najboljih destinacija za 2013. godinu, pod naslovom „Beograd – Najzabavniji grad za provod u Evropi“.

Početkom prošlog meseca urednica ovog časopisa je tokom gostovanja u programu Švedskog nacionalnog radija promovisala Beograd kao destinaciju broj 1, dok je najvažniji članak u magazinu objavljen pred sajam TUR u Geteborgu, najveći sajam turizma u Skandinaviji.

Tokom 2012. godine zabeležen je rast u broju poseta turista iz Švedske od 25 odsto. Promotivne aktivnosti Turističke organizacije Beograda u Švedskoj realizuju se u saradnji sa Ambasadom Srbije u Švedskoj. (Beoinfo)

loading...