Naslovna » Izlasci » Sport » Vaterpolo: U Beogradu Final Four 2103

Vaterpolo: U Beogradu Final Four 2103

Beograd će 31. maja i 1. juna biti domaćin turnira Final Four 2013 Lige šampiona u vaterpolu. Poslednji put je jedan naš grad (Bečej) bio domaćin ovakvog takmičenja 2000. godine.

– Presudili su naši aduti, dosadašnji organizacioni uspesi, konačno i ugled koji Šoštar ima u vaterpolo svetu. Bilo je razgovora, pregovora, na kraju smo čak dobili i povoljnije uslove za organizaciju nego što nam je bilo u preliminarnim kontaktima najavljeno. Ovo je zaista još jedan uspeh za naš savez – rekao je Marko Stefanović iz Vaterpolo saveza Srbije.

Beograd je nedavno dobio potpis ministarstva omladine i sporta neophodan za organizaciju ovog takmičenja. U toku je serija sastanaka kako u savezu tako i sa čelnicima LEN kako bi se razjasnili svi detalji oko takmičenja.

– Imali smo podršku, jasno je da smo dosadašnjim radom pokazali da možemo da budemo odlični domaćini – rekao je predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar.

Beograd je bio organizator FINA Kupa 2002, Svetske lige 2005, Evropskog prvenstva 2006, Juniorskog EP 2008, Univerzijade 2009, dok je Niš ugostio finaliste Svetske lige 2012.

– Tada smo dobijali najviše ocene. Sada nam ostaje samo da prionemo na posao uz nadu da će se naši klubovi naći na ovom turniru.

Beograd je, inače, nekoliko puta u proteklom periodu tražio organizaciju tog turnira ali su čelnici LEN imali druge kandidate. (danubeogradu.rs)

loading...