Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Violinista David Horvat u Guarneriusu, 2. aprila

Violinista David Horvat u Guarneriusu, 2. aprila

U utorak, 2. aprila od 20.00 u sali Guarneriusa (Centar lepih umetnosti Jovana Kolundžije, Džordža Vašingtona 12), nastupiće violinista David Horvat uz klavirsku pratnju Dušana Egerića.

Talentovani mladi violinista, dobitnik brojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, među kojima je i prva nagrada na prestižnom Kocijanovom takmičenju u Češkoj, premijerno će se predstaviti publici Guarneriusa. Program: Geminiani, Wieniawski, Ysaÿe, Tchaikovsky, Sibelius, Waxman.

Rođen u Holandiji 1997. godine, David Horvat od sedme godine živi u Ćupriji. Tokom školovanja osvajao je nagrade na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, a kao desetogodišnjak u Švedskoj (Trolheten), predstavljen je kao „čudo od deteta iz Srbije“. Nastupio je i kao solista sa Brabantskim orkestrom iz Ajndhovena (Het Brabants Orkest – Eindhoven), kao najmlađi solista ikada.

Posle uspešno položene audicije, Horvat je u septembru 2008. godine postao učenik čuvene škole „Jehudi Menjuhin“ iz Londona. Već godinama nastupa na koncertima te škole i miljenik je londonske publike. (danubeogradu.rs)