Naslovna » BG špijun » Voz „Nostalgija“ od 13. aprila na Šarganskoj osmici

Voz „Nostalgija“ od 13. aprila na Šarganskoj osmici

Ovogodišnja turistička sezona muzejskog voza „Nostalgija“ na Šarganskoj osmici počeće 13. aprila.

Letnja sezona trajaće do 31. oktobra. U tom periodu „Nostalgija“ će saobraćati redovno na relaciji Mokra Gora – Šargan Vitasi dva puta dnevno, u 10.30 i 13.30, a u slučaju povećanog interesovanja gostiju u saobraćaj će biti uvedeni i vanredni polasci u 8.00 i 16.20.

Zimska sezona trajaće od 25. decembra do 25. januara, a u tom periodu „Nostalgija“ će saobraćati na relaciji Mokra Gora – Jatare, sa polaskom u 11.40.

Muzejski voz na relaciji Mokra Gora – Višegrad počeće da saobraća 27. aprila i tokom maja i juna ići će jednom nedeljno i to subotom, sa polaskom iz Mokre Gore u 11.15, dok će tokom jula i avgusta voz iz Mokre Gore za Višegrad saobraćati subotom i nedeljom u 11.15. Ukoliko bude potrebe, voz za Republiku Srpsku saobraćaće i češće.

Uskoro će biti završeni železnički smeštajni kapaciteti u stanicama Mokra Gora i Jatare, ali i na Zlatiboru. Iz Železnica Srbije najavljeni su tokom sezone brojni i raznovrsni sadržaji za turiste na Šarganskoj osmici. Prošle godine muzejskim vozom „Nostalgija“ prevezeno je više od 70 hiljada putnika „Šarganskom osmicom“. (danubeogradu.rs)