Naslovna » Izlasci » Film » „Zveri južnih divljina“ u Dvorani KCB
Zveri južnih divljina

„Zveri južnih divljina“ u Dvorani KCB

Film reditelja Bena Zejtlina „Zveri južnih divljina“ (Beasts of the Southern Wild) od 5. marta prikazivaće se u Dvorani KCB (Kolarčeva 6).

Uloge tumače Kuvendžane Valis, Dvajt Henri, Levi Isterli; Zejtlin je radio i scenario sa Lusi Alibar kao i muziku sa Danom Romerom.

U zaboravljenoj, ali prkosnoj zajednici koja živi u rečnom rukavcu, odvojena od ostatka sveta trošnim nasipom, šestogodišnja devojčica živi u bedi i pod senkom slutnje da će postati siroče. Ohrabrena detinjim optimizmom i nesvakidašnjom maštom, ona veruje u ravnotežu kosmosa i prirodnog sveta, sve dok jedna žestoka oluja (u pitanju je uragan Katrina) ne promeni njen život.

U očajničkom pokušaju da sačuva svoj krhki svet, pomogne bolesnom ocu i spase njihov dom koji tone, ova malena heroina moraće da nauči kako da preživi u nezaustavljivoj katastrofi epskih razmera.

Američki filmski institut proglasio je „Zveri južnih divljina“ za film godine, a film je nagrađen u Kanu, Rejkjaviku, Sandensu, imao je i četiri nominacije za Oskara. (danubeogradu.rs)

loading...