Naslovna » Izlasci » Festivali » 2. World Music Festival Todo Mundo

2. World Music Festival Todo Mundo

Od 18. do 20. aprila u Dvorani Doma sindikata i Domu omladine Beograda biće održan 2. World Music Festival Todo Mundo.

Todo Mundo World Music Festival u svom drugom izdanju predstavlja nam najbolje od savremene muzike Turske, uz sastave iz Srbije i Hrvatske. U uvodnom događaju nastupiće jedna od najčuvenijih i umetnički najvrednijih dalmatinskih klapa Kambi, čuvari ove autentične tradicije višeglasnog pevanja. U centru pažnje tokom Festivala biće autentičan turski šik i njegovi sjajni novi predstavnici – Baba Zula, i Café Aman Istanbul.

Bogata muzička scena Turske u poslednjih nekoliko godina može da se pohvali novom generacijom sastava koji ukrštaju tradicionalno nasleđe sa provokativnim modernim zvukovima. Baba Zula je senzacionalan primer kako se rok muzika revolucionarno može izmeniti kroz orijentalni pristup dok se ne dosegne apsolutni trans, dok su Café Aman Istanbul mnogočlani sastav koji na novi način izvodi rembetiko muziku, jednu vrstu spoja starogradske kafanske i politički angažovane pesme, lokalni odgovor na fado. Obe grupe predstavljaju kreativni vrh novih tendencija jedne savremene muzičke Turske.

Nove projekte predstaviće Marko Marković, proslavljeni sin Bobana Markovića, u ekskluzivnoj saradnji sa harmonikašem Jovanom Pavlovićem, kao i Bojana Nikolić i Srpski glasovi.

Organizatori festivala su DOB, Ring Ring i Long Play, a manifestaciju su podržali Kancelarija za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske, Air Pegasus i Ambasada Kraljevine Norveške. (danubeogradu.rs)

PROGRAM

Četvrtak, 18. april – Dvorana Doma sindikata
(20.00) Klapa Cambi
Cene ulaznica: 800, 1.000, 1.200 i 1.500 dinara

Petak, 19. april – DOB, velika sala
(20.00) Marko Marković i Jovan Pavlović
(21.00) Café Aman Istanbul
Cena ulaznice: 1.000 dinara

Subota, 20. april – DOB, velika sala
(20.00) Bojana Nikolić i Srpski glasovi
(21.00) Baba Zula
Cena ulaznice: 1.000 dinara

loading...