Naslovna » Izlasci » Sport » Antić: Beogradski maraton – sjajna slika poslata u svet
Beogradski maraton - logo

Antić: Beogradski maraton – sjajna slika poslata u svet

Beogradski maraton, 26. po redu, okupio je danas više od dve hiljade takmičara iz 57 zemalja. Po procenama, u „Trci zadovoljstva“ učestvovalo je oko dvadeset hiljada ljudi.

Znak za start maratona zajedno su dali promoter, legendarni američki atletičar Karl Luis, premijer Ivica Dačić, šef delegacije Evropske unije u Beogradu Vensan Dežer i predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić.

– Beogradski maraton je lepa manifestacija, koja je i ove godine izmamila na hiljade Beograđana na ulice grada. Još jedna sjajna slika iz našeg glavnog grada danas je otišla u svet. Zato Beograd i svi njegovi žitelji mogu da budu veoma ponosni – kazao je Antić.

Trku od 42.195 metara trčilo je 395 maratonaca, dok je u polumaratonu učestvovalo 2.373 takmičara. Pobednik 26. Beogradskog maratona je kenijski atletičar Edvin Kiplagat Kitum, koji je trku završio za 2:19:33, dok je u ženskoj konkurenciji pobedila naša Olivera Jevtić s rezultatom 2:36:09. U polumaratonu pobedili su Darko Živanović u muškoj i Ana Subotić u ženskoj konkurenciji. (Beoinfo)

loading...