Naslovna » BG servis » Atletska dvorana – do kraja godine

Atletska dvorana – do kraja godine

Ministarka omladine i sporta prof. dr Alisa Marić obišla je gradilište u okviru Vojne akademije gde bi do kraja godine trebalo da bude završena prva atletska dvorana u Srbiji.

Ministarstvo omladine i sporta je za izgradnju Atletske dvorane izdvojilo 480 miliona dinara, a zemljište za izgradnju je Atletskom savezu ustupilo Ministarstvo odbrane.

Pored ministarke Marić na gradilištu su bili državni sekretar ministarstva odbrane Zoran Đorđević, predsednik i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i Slobodan Branković, pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov i pomoćnica ministra za projekte Zagorka Petrović.

– Ovo je najznačajniji sportski projekat, za koji je ministarstvo omladine i sporta izdvojilo 480.000.000 dinara. Atletska dvorana je bila san mnogih generacija atletičara i drago nam je da mi imamo tu priliku da pomognemo da se san ostvari – izjavila je Ministarka omladine i sporta Alisa Marić.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović se ispred ASS-a zahvalio Ministarstvu odbrane i Ministartsvu omladine i sporta na pomoći u izgradnji atletske dvorane, naglašavajući da je to pravi primer kako dva ministarstva treba da sarađuju kada je interes srpskog sporta u pitanju:

– Atletska dvorana je istorijski objekat na koji naša atletika čeka već decenijama. Nadamo se da je ovo ostvarenje sna naših atletičara, jer su za maksimalne rezultate potrebni i najbolji uslovi za treniranje – zaključio je Jevrosimović. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.