Naslovna » Turizam » Beogradske šetnje od aprila do jula

Beogradske šetnje od aprila do jula

Centar za kulturne inicijative „Kulttura“ nastavio je оvog proleća sa programima „Beogradske šetnje“ sa dve nove atraktivne ture – „Tesla u Beogradu“ i programom za decu „Beografija“.

Oni su sa starim, već popularnim programima, „Književni vodič kroz Beograd„, „Slatki Beograd“ i „Beogradski muzički vremeplov“ objedinjeni zajedničkim nazivom „Beogradske šetnje“. Ove višečasovne pešačke ture razgledanja Beograda oslikavaju njegovu društvenu i kulturnu istoriju iz različitih uglova.

Program „Tesla u Beogradu„, koji se realizuje svake nedelje, prati tragove jedine posete genijalnog naučnika i pronalazača Nikole Tesle Beogradu i uključuje posete Kapetan Mišinom zdanju, Starom dvoru-zgradi Gradske skupštine i Muzeju Nikole Tesle.

Svake subote i nedelje u 9.00 od Biblioteke grada Beograda deca i njihovi pratioci kreću u „Osvajanje tvrđave“ u okviru „Beografije“ programa namenjenog deci od sedam do 13 godina. Tokom jednočasovne šetnje tvrđavom saznaje se najpre kako se i šta danas osvaja i ponešto iz istorije i geografije Beograda na zanimljiv način.

Sredom se nastavlja popularni program koji prati beogradske staze našeg nobelovca, „Tragom Ive Andrića„. Četvrtak je rezervisan za „Beogradski muzički vremeplov„, oblikovan kao „Slike srpske prestonice sa muzičkim ilustracijama od Đorđa Petrovića do Đorđa Marjanovića“, koji vodi od Kalemegdanskog parka do Trga Nikole Pašića.

Najzad petkom i subotom, za one koji vole slatkiše, ali najpre Beograd, realizuje se „Slatki Beograd“ koji predstavlja slatki vodič kroz istoriju slatkiša u modernom Beogradu.

Zbog ograničenog broja mesta za sve programe obavezno je prijavljivanje.

“Beogradske šetnje“ su svojevrstan vremeplov, putovanje kroz prostor i vreme, koje prati vidljive i nevidljive tragove ljudi, njihovih dela i događaja, i vodi od tačke do tačke, vanvremenskim stazama koje početak imaju u prošlosti a kraj u sadašnjosti. Šta god da vas na ovo putovanje vodi: ljubav, radoznalost, želja da otkrijte nešto novo ili se zabavite, budite sigurni, sa njega se nećete vratiti isti. Najmanje što može da vam se desi je da promeniti pogled na Beograd. Na vama je samo da izaberite pravac i vreme polaska.

Tokom protekle četiri godine blizu 2.000 Beograđana i njihovih gostiju učestvovalo je u programima Centra „Kulttura“. Peta sezona trajaće sve do sredine jula, a posle letnje pauze biće nastavljena u septembru.

Od ove godine informacije se mogu dobiti i preko internet prezentacije www.beogradskesetnje.rs a rezervacije napraviti mailom na kontakt@beogradskesetnje.rs i telefonom na 066/056-906 i 066/056-096. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.