Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Bluz za B: Don Giovanni Blues Group

Bluz za B: Don Giovanni Blues Group

U utorak, 2. aprila od 21.00, u Klubu Doma omladine Beograda nastupiće Don Giovanni Blues Group, u okviru serijala Bluz za B.

Bend čine etablirani blues i session muzičari: Aleksandar Vujičić, pevač, Darko Grujić, klavijature, Nikola Marković, bas i Dejan Nikolić, bubnjevi. Grupa kroz svoje aranžmane svira bluz standarde kao i soul, funk i rock kompozicije, a svoj zvuk predstavljaju kao savremeni bluz koji se prepliće sa elementima funka, soula i jam rocka.

Povodom predstojećeg koncerta, Vujičić ističe da su ovi nastupi odlična prilika da se mlađa publika upozna sa različitim muzičkim formama koje su se kroz istoriju razvijale i postavljale temelje moderne muzike. „Blues je sigurno jedna od takvih formi“, navodi Vujičić.

Don Giovanni Blues Group su 2012. godine izdali koncertni album pod nazivom „Live“, snimljen uživo u klubu „Kuglaš“. Na ovom izdanju, bend se predstavio sa deset songova, mahom dobro poznatih soul, rhythm and blues standarda/klasika.

Na besplatnom koncertu u Klubu DOB-a možemo očekivati kako kompozicije sa izdanja „Live“, tako i nešto od novog autorskog rada grupe i nove obrade. Sem toga, bend priprema brojna iznenađenja u narednom periodu: „Sprema se autorski materijal kao i nove pažljivo odabrane obrade koje bi trebalo da budu korak dalje u kreativnom i originalnom razvoju grupe“, kaže Vujičić. (danubeogradu.rs)

loading...