Naslovna » Porodica » Deca » Dečje muzičke svečanosti od 22. aprila

Dečje muzičke svečanosti od 22. aprila

U Velikoj sali Dečjeg kulturnog centra Beograda (Takovska 8) od ponedeljka, 22. aprila, nastavlja se Gradsko muzičko takmičenje – Dečje muzičke svečanosti, DEMUS 2013, koje je počelo u martu takmičenjem u solo pevanju „Zlatna sirena“ i takmičenjem malih vokalnih sastava (dueti, terceti i kvarteti).

Gradsko takmičenje vokalnih grupa pevača i horova održaće se u ponedeljak od 10.00, a takmičenje malih instrumentalnih sastava i orkestara osnovnih škola Beograda zakazano je za utorak, 23. april od 10.00.

Dečje muzičke svečanosti održavaju se svake godine i traju od marta do maja, kada se na reviji pobednika predstavljaju prvonagrađeni učesnici. Ova velika manifestacija obuhvata gradsko takmičenje „Zlatna sirena“, takmičenje malih vokalnih sastava, malih instrumentalnih sastava, orkestara i horova.

Dečji kulturni centar Beograda manifestaciju partnerski realizuje sa školama, opštinskom i gradskom organizacijom Prijatelji dece Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.