Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Donovan u Kombank areni, 5. juna (otkazano!)
Donovan
Donovan

Donovan u Kombank areni, 5. juna (otkazano!)

U beogradskoj Kombank areni, 5. juna od 21.00, nastupiće Donovan, legendarni folk-rockpop trubadur.

Koncert je otkazan zbog slabog interesovanja! Svi koji su kupili ulaznice, novac mogu refundirati na mestima gde su kupljene…

 

U 47 godina dugoj karijeri, imao je brojne hitove kao što su „Mellow Yellow“, „Sunshine Superman“, „Epistle To Dippy“, „There Is A Mountain“, „Wear Your Love Like Heaven“, „Hurdy Gurdy Man“, „Jennifer Juniper“, „Lalena“, „Atlantis“ i „Riki Tiki Tavi“.

Donovan je jedan od retkih umetnika koji su sarađivali sa Beatles-ima na radu na njihovim pesmama – za pesmu „Yellow Submarine“ pisao je tekst i snimio prateće vokale. Takođe, pridružio se bendu na snimanju „A Day in the Life“ u Abbey Road Studios, orkestarskoj verziji pesme koja zatvara album „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“.

Donovan je imao veliki uticaj na gitarske stilove Makartnija, Lenona i Harisona. Tokom karijere radio je sa mnogim slavnim muzičarima kao što su Bob Dilan, Džimi Pejdž (Led Zeppelin) i drugi.

Do sada je objavio 25 albuma. Poslednjih pet godina, Donovan je objavio album „Beat Cafe“, box set „Try for the Sun: The Journey of Donovan“, autobiografiju „The Hurdy Gurdy Man“. Svoje interesovanje za meditaciju dugo četrdeset godina, pretočio je u saradnju sa režiserom Davidom Lynchom i razvijanju „David Lynch Foundation for Consciousness-Based Education and World Peace“.

U „Rock and Roll Hall of Fame“ primljen je 2012. godine.

Ulaznice po cenama od 2.000, 2.300, 2.500 i 3.000 dinara u prodaji su od 12. aprila, na svim prodajnim mestima Eventima kao i na blagajnama Kombank arene, Bilet centra Beograd, Doma omladine i Ušće SC i preko sajtova kombankarena.com i eventim.rs. (danubeogradu.rs)

loading...