Naslovna » BG servis » Dve nove moto-patrole Komunalne policije

Dve nove moto-patrole Komunalne policije

Ulicama Beograda od danas patroliraju i moto-patrole Komunalne policije na skuterima, koje je gradu Beogradu doniralo preduzeće „Keeway“ iz Bačke Topole.

Uloga ovih patrola biće da, pored pešačkih i auto-patrola, održavaju komunalni red u centralnim, gradskim ulicama, na potezu od Bulevara kralja Aleksandra do Kalemegdana.

– Uvođenjem komunalnih policajaca na skuterima moći ćemo da jednostavnije, brže i efikasnije odgovorimo na prijave građana. Kako smo svi svedoci da u centru grada često dolazi do povremenih zastoja i lošije cirkulacije saobraćaja zbog nepropisno parkiranih ili zaustavljenih vozila, što naročito ometa vozila gradskog prevoza, ove patrole će, zbog svoje mobilnosti, moći brzo da budu na licu mesta i reše problem. Pored ovog posla, naše patrole obavljaće i sve druge aktivnosti koje su u našoj nadležnosti, a koje za cilj imaju pomoć Beograđanima da žive u uređenom gradu – kaže Nebojša Tomić, načelnik Komunalne policije.

Moto-ekipe radiće u dnevnim smenama, od 7.00 do 21.00. Po potrebi, patrole na skuterima obilaziće i Požešku ulicu, Vojvode Stepe, Vojislava Ilića i druge saobraćajnice poznate po usporavanju saobraćaja zbog nepropisnog parkiranja.

Komunalna policija trenutno raspolaže sa 26 automobila, dva skutera i jednim skuterom na vodi, a na Adi Ciganliji komunalni red održavaju i četiri biciklističke patrole.

– Tokom letnje sezone, dok god bude radilo kupalište, od 8.00 do 20.00, naše ekipe biće na usluzi sugrađanima i održavati komunalni red na Adi Ciganliji, kako bi i ove sezone svi mogli jednako da uživaju – rekao je Tomić, podsećajući posetioce da ne bacaju otpad na izletištu i apelujući na vlasnike pasa da ljubimce drže na povocu.

Govoreći o dosadašnjim iskustvima u radu Komunalne policije, načelnik ove gradske službe napominje da se najveći broj prijava građana odnosi na kršenje Odluke o kućnom redu, kao i na buku, nečistoću, nelegalnu uličnu prodaju i nepropisno parkiranje. (Beoinfo)